Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 13 september 2015

Wethouder Olland (D66) opent de Open Monumentendagen

Olland opent open monumentendag 2015

Wethouder Nicole Olland van D66 startte vrijdagmiddag 11 september 2015 de Open Monumentendagen op het landgoed de Valkenberg in Rheden. Hiermee zijn de Open Monumentendagen in gemeente Rheden en gemeente Rozendaal officieel van start gegaan.

In heel gemeente Rheden stond in het weekend van 12 en 13 september bij veel monumenten de deuren open voor bezoekers. Dit jaarlijks terugkomend evenement stond dit jaar in teken van Kunst & Ambacht. Elk dorp heeft wel een karakteristiek monument, dat bijdraagt aan de identiteit van het dorp. D66 hecht grote waarde aan het behouden van de eigen identiteit van de dorpen binnen onze gemeenten. De monumenten waren dit weekend te bezoeken, zoals kasteel Biljoen in Velp of De Dierense Toren in Dieren.

Meer informatie over De Open Monumentendagen in Rheden en Rozendaal is te vinden op:
www.openmonumentendag.nl/w/wp-content/uploads/2015/07/2015%20programma%20OMD.pdf