Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 8 oktober 2017

Duurzame woningbouw samen met inwoners

Gemeente Rheden wil aan de Imboslaan in Dieren 40 nieuwe woningen bouwen. Het is de bedoeling om de nieuwe woningen gasloos en zo duurzaam mogelijk te bouwen. De helft van de woningen zijn bedoeld als sociale huurwoningen. D66 Rheden is blij dat het college samen met de inwoners wil komen tot een plan en tegelijkertijd verantwoordelijkheid neemt voor het klimaat.

Inwonersparticipatie

De gemeente wil samen met inwoners komen tot een plan om de nieuwe woningen te realiseren. Omwonenden rond de voormalige Imbosmavo, het terrein waar de nieuwe woningen komen, waren uitgenodigd om met de gemeente op de locatie in gesprek te gaan. De ideeën van de omwonenden worden meegenomen in de plannen van verschillende projectontwikkelaars. Nadat de plannen zijn uitgewerkt, vraagt gemeente Rheden aan de inwoners van Dieren welk plan het beste is.

Gemeente Rheden CO2-neutraal

D66 Rheden vindt het belangrijk om nieuwe woningen gasvrij en zo duurzaam mogelijk te bouwen, zodat de gemeente Rheden in 2040 CO2-neutraal is. De gemeente neemt op deze manier samen met onze inwoners verantwoordelijkheid voor het klimaat.

Wethouder Nicole Olland (D66 Rheden)
“Ik ben blij dat deze locatie nu (opnieuw) ontwikkeld gaat worden en zeker nu het gaat om duurzame woningen waarbij aandacht is voor het klimaat. Het past helemaal in onze gedachte om in 2040 een CO2-neutrale gemeente te zijn. En natuurlijk gaan we samen met omwonenden kijken hoe we dit gaan doen.”