Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 19 maart 2018

Kamerlid Rob Jetten en D66 Rheden delen broodjes uit

Afgelopen zaterdag heeft D66 Tweede Kamerlid Rob Jetten samen met D66 Rheden broodjes uitgedeeld om het standpunt over de zondagsopening onder de aandacht te brengen.

D66 Rheden vindt het belangrijk dat met name kleine ondernemers, zoals bijvoorbeeld de bakker, de vrijheid krijgen om zelf te bepalen op welke dagen zij open zijn. Ook de zondag zou een keuze moeten zijn. Lijsttrekker Dorus Klomberg: Wij zouden graag zien dat ondernemers de kans krijgen om ook op zondag te kunnen ondernemen. Dit is ook wat veel consumenten graag zien. Wij vinden dat een ondernemer dit het beste zelf kan bepalen. Samen leven betekent elkaars wensen en behoeftes respecteren. Wie rust wil mag rust nemen, wie wil recreëren mag gaan recreëren en wie wil ondernemen mag gaan ondernemen.”

Bovendien denkt de partij dat de zondagsopening ook positieve effecten zal hebben op het toerisme in de gemeente Rheden. Klomberg: “Als mensen op de camping staan of op zondag gaan wandelen op de Posbank, dan willen zij ook boodschappen kunnen doen. D66 wil dat mogelijk maken.”

Niet alle broodjes zijn uitgedeeld. Een deel is overhandigd aan zorgcentra Schoonoord in Velp en Plataan en Hofstaete in Dieren. Zo konden ook ouderen genieten van een zoet krentenbolletje bij de koffie.